با طراحی سایت ریسپانسیو، می توانید مطمئن شوید که وب سایت شما در تلفن های همراه، تبلت ها، لپ تاپ ها و صفحه نمایش های دسکتاپ با اندازه های مختلف بهترین عملکرد را دارد. این بهبود در تجربه کاربر به معنای تبدیل بیشتر و رشد کسب و کار است. امروز با دسترسی فزاینده اینترنت از طریق دستگاه های تلفن همراه، دیگر داشتن یک طراحی وب سایت ثابت که فقط روی صفحه کامپیوتر خوب به نظر می رسد کافی نیست.
ناگفته نماند، هنگام طراحی سایت باید تبلت ها، لپ تاپ های 2 در 1 و مدل های مختلف گوشی هوشمند با ابعاد صفحه نمایش متفاوت را نیز در نظر بگیرید. این راهنما هر آنچه را که باید در مورد طراحی سایت واکنشگرا بدانید، از جمله تعاریف، توضیح گام به گام، مثال ها و موارد دیگر را در اختیار شما قرار می دهد.
طراحی سایت ریسپانسیو چیست؟
طراحی سایت ریسپانسیو (واکنشگرا) به طراحی وب سایت هایی برای انطباق با دستگاه کاربر اشاره دارد. هدف این است که یک وب سایت بدون توجه به دستگاهی که در آن نمایش داده می شود، قابلیت استفاده و ظاهر بهینه خود را حفظ کند. طراحی وبسایت ریسپانسیو با تطبیق با اندازه های مختلف صفحه نمایش، جهت گیری ها، طرح بندی ها و پلتفرم ها به نیازهای کاربر پاسخ می دهد. این کار با استفاده از شبکهها و طرحبندیهای انعطافپذیر، تصاویر واکنشگرا و … انجام می شود.
پیشنهاد مقاله: طراحی سایت چیست؟ – راهنمای جامع
چرا طراحی وبسایت ریسپانسیو مهم است؟
طراحی سایت ریسپانسیو برای کاربران، طراحان وب سایت و کسب و کارها سودمند است. به عنوان مثال، به توسعه دهندگان و طراحان وب اجازه می دهد تا به جای ساختن نسخه دسکتاپ و طراحی جداگانه و سازگار با موبایل، یک سایت برای طیف وسیعی از دستگاه ها طراحی کنند. طراحی سایت واکنشگرا به جای نیاز به ایجاد یک نسخه موبایل در کنار نسخه ای که برای مرورگرهای دسکتاپ بهینه شده است، ایجاد یک وب سایت تطبیقی را ممکن می کند.
سازگاری با موبایل در طراحی سایت واکنشگرا همچنین تجربه کاربری بهتری را برای بسیاری از افرادی که مرور اینترنت، خرید و دیگر عملیات های خود را با تلفن همراه انجام می دهند، ایجاد می کند. طراحی وب ریسپانسیو همچنین می تواند عملکرد سئو سایت شما را افزایش دهد. موتورهای جستجو مانند گوگل از سایتهای کاربرپسندی که بازدیدکنندگان را با زمان بارگذاری سریع، طرحبندیهای واکنشگرا و تجربه کاربری یکپارچه (UX) درگیر میکنند، ترجیح میدهند.
دلایل محبوبیت طراحی سایت واکنشگرا چیست؟
در اوایل سال 2010، طراحان مجبور بودند به یک پدیده نادر بپردازند. کاربران بیشتری شروع به دسترسی به مطالب وب در دستگاه هایی غیر از کامپیوتر نسبت به رایانه های رومیزی کردند. دو رویکرد اصلی طراحی وب سایت برای مقابله با این رویکرد وجود داشت:
1- چندین نسخه از یک طرح بهینه سازی شده برای دستگاه های مختلف بسازند و هر کدام را دارای ابعاد ثابتی بسازند (رویکرد طراحی تطبیقی).
2- آنها می توانند روی یک طرح منعطف و واکنشگرا کار کنند که به تناسب صفحه نمایش کشیده یا کوچک شود (رویکرد طراحی ریسپانسیو).
شرکت ها و طراحان سایت، به سختی می توانستند مزایای طراحی واکنشگرا را نادیده بگیرند. در نتیجه بهجای کار با واحدهای مطلق (مثلا پیکسلها) در نسخه های جداگانه، طراحان فقط بر یک طرح تمرکز کردند و اجازه دادند که در هر دستگاه با هر اندازه صفحه نمایشی انعطاف لازم را داشته باشد.
طراحی واکنشگرا در مقابل طراحی تطبیقی
همانطور که در مورد طراحی سایت ریسپانسیو تحقیق می کنید، احتمالا با اصطلاح طراحی وب تطبیقی نیز مواجه خواهید شد. برای مقایسه این اصطلاحات مشابه می توانید از جدول زیر استفاده کنید.
طراحی وب سایت واکنش گرا | طراحی وب تطبیقی |
به صورت پویا طرح بندی صفحه سایت را بر اساس نوع نمایش دستگاه، عرض، ارتفاع و غیره تغییر می دهد. | اندازه صفحه نمایش را تشخیص می دهد و طرح بندی مناسب را برای آن بارگذاری می کند. |
از پرس و جوهای رسانه ای CSS برای تغییر سبک ها استفاده می کند. | از طرحبندیهای ثابت بر اساس نقاط شکست استفاده میکند که پس از بارگیری پاسخ نمیدهند. |
یک طراح یک طرح بندی انعطاف پذیر ایجاد می کند که با توجه به دستگاه تغییر می کند. | نیاز به ایجاد یک طرح بندی متفاوت برای هر دستگاه، به عنوان مثال، نسخه های وب و موبایل جداگانه دارد. |
برای سایت های بزرگتری که برای اولین بار طراحی می شوند بهترین کار را انجام می دهد. | برای سایتهای کوچکتری که نیاز به طراحی مجدد یا بهروزرسانی دارند، بهترین کار را دارد. |
پیشنهاد مقاله: اهمیت طراحی سایت برای کسب و کارها چیست؟
مزایای طراحی سایت ریسپانسیو برای کسب و کارها
پیش بینی اینکه بازدیدکنندگان وب سایت شما هنگام بازدید از وب سایت چه تجربه ای خواهند داشت دشوار است، اما ثابت شده است که استفاده از تلفن همراه به سرعت در حال گسترش است. این واقعیت دنیای مدرن است و کسب و کارهای معمولی همیشه برای آن آماده نیستند. با این حال، طراحی سایت واکنش گرا برای دستیابی به نتیجه دلخواه زمان بر یا پرهزینه نیست.
حقیقت این است که طراحی وب سایت انعطاف پذیر و واکنش گرا بهترین راه برای اطمینان از اینکه سایت شما تجربه کاربری خود را افزایش می دهد و محصول یا خدمات لذت بخشی را برای هر فردی که آن را مشاهده می کند ارائه می دهد. در ادامه مقاله به برخی از مزایای طراحی سایت ریسپانسیو اشاره می کنیم:
1- سازگار با موبایل
وب سایتهای سازگار با موبایل روز به روز ضروریتر میشوند زیرا تجربهای عالی در هر دستگاه ارائه میدهند. کاربرانی که گوشیهای هوشمند و سایر دستگاههای تلفن همراه دارند در حال حرکت به اینترنت دسترسی دارند و مرور تلفن همراه به طور فزایندهای به یک امر عادی تبدیل میشود.
2- انعطاف پذیر
طراحی سایت ریسپانسیو روشی بسیار انعطاف پذیر برای پاسخگویی سایت شما به بازدیدکنندگان است. به عنوان مثال، اگر وب را با یک دستگاه تلفن همراه مرور می کنید، وب سایت شما طرح خود را متناسب با اندازه صفحه نمایش آن تغییر می دهد تا استفاده از آن راحت تر شود. این می تواند به افزایش ترافیک و فروش کمک کند، زیرا مخاطبان هدف شما می توانند از هر کجا و در هر زمان به وب سایت شما دسترسی داشته باشند.
3- تجربه کاربری بهتر
یکی از مزیت های اصلی طراحی واکنش گرا این است که با سرعت بیشتر، تجربه بهتری را برای کاربران فراهم می کند. به عنوان مثال، اگر بازدیدکننده ای بخواهد خدمتی را رزرو کند، فرآیند پرداخت براساس مرور تلفن همراه بهینه می شود. این به شما امکان می دهد نرخ تبدیل خود را در این مرحله حساس از قیف فروش خود کنترل کنید.
4- بدون هیچ زحمتی محتوا ایجاد کنید
اگر دو نسخه از وب سایت خود را با طراحی تطبیقی ارائه می کنید، باید برای هر نسخه محتوای متنوعی ارائه دهید. اگر شما محتوای متفاوتی را برای نسخه موبایل خود در مقابل نسخه دسکتاپ خود ارائه نکنید، ممکن است گوگل یکی از نسخه های وب سایت شما را به دلیل تکرار محتوا جریمه کند. یک وب سایت واکنش گرا از شما می خواهد که یک بار محتوا ایجاد کنید و پیشرفت تنها یک وب سایت یکپارچه را حفظ و پیگیری کنید. از این رو، اگرچه باید تلاش بیشتری برای کدنویسی یک وبسایت واکنشگرا انجام دهید، اما از حواسپرتیهای متعدد در مدیریت نسخههای مختلف وبسایت رهایی خواهید داشت.
پیشنهاد مقاله: طراحی سایت در دیجیتال مارکتینگ
5- زمان بارگذاری را بهبود می بخشد
در طراحی سایت ریسپانسیو، وب سایت های واکنش گرا به سرعت در همه پلتفرم ها بارگیری می شوند اما به طور خاص برای بارگذاری در تلفن های هوشمند و تبلت ها طراحی شده اند. شبکههای سیال و تصاویر قابل تطبیق زمان بارگذاری یک صفحه وب را کاهش میدهند که مستقیم بر مدت زمانی که کاربران در سایت شما میگذرانند تأثیر میگذارد.
طبق تحقیقات انجام شده، اگر بارگذاری صفحات وب سایت بیش از سه ثانیه طول بکشد، 53 درصد از کاربران تلفن همراه آن را رها می کنند. هرچه مشارکت بازدیدکنندگان با وب سایت بیشتر باشد، مدت بیشتری در صفحه باقی می مانند. همچنین پتانسیل بازگشت همان بازدیدکننده را افزایش می دهد. اعتماد و اقتدار وب سایت زمانی افزایش می یابد که یک کاربر به طور مکرر بازدید کند.
6- نرخ پرش پایین تر
درصد بازدیدکنندگانی که به وبسایت شما میآیند اما بدون انجام کاری آن را ترک میکنند، نرخ پرش یا Bounce Rate نامیده میشود. یک وب سایت واکنش گرا افراد را تشویق می کند تا مدت بیشتری در سایت بمانند و نرخ پرش را کاهش دهد. بازدیدکنندگان انگیزه دارند تا از طریق سایر صفحات وب سایت شما وارد شوند و با آنها تعامل داشته باشند و به آنها امکان می دهد همه چیزهایی را که ارائه می دهید مشاهده کنند. در نتیجه نرخ تبدیل بالاتر است.
7- ترافیک موبایل بیشتر
برای شرکتها بسیار مهم است که وبسایتهایی داشته باشند که به درستی در صفحه نمایشهای کوچکتر رندر شوند تا کاربران با تصاویر به هم ریخته مواجه نشوند یا یک چیدمان سایت با بهینه کم را تجربه نکنند. در حالی که برخی از کسب و کارها هنوز نسخه جداگانه ای از وب سایت خود را برای کاربران تلفن همراه انتخاب می کنند، طراحی واکنش گرا در حال تبدیل شدن به یک امر عادی است زیرا تطبیق پذیری بیشتری را با هزینه های توسعه کمتر ارائه می دهد.
8- توسعه سریعتر با هزینه کمتر
طراحی سایت واکنشگرا زمان بسیار کمتری نسبت به ساخت یک برنامه تلفن همراه مستقل علاوه بر یک وب سایت دسکتاپ استاندارد نیاز دارد. از آنجایی که زمان پول است، طراحی واکنشگرا به طور طبیعی هزینه کمتری نسبت به طراحی جایگزین دارد. حتی اگر سرمایهگذاری اولیه ساخت وبسایت ریسپانسیو در نهایت گرانتر از ایجاد دو وبسایت مجزا باشد، در درازمدت به دلیل هزینههای نگهداری، هزینههای پیکربندی خاص، و غیره مقرون به صرفه تر خواهد بود.
9- نیازهای نگهداری کمتر
حفظ یک سایت مجزا برای تلفن همراه نیاز به تست و پشتیبانی بیشتری دارد. در مقابل، فرآیند طراحی واکنشگرا از روشهای تست استاندارد برای اطمینان از چیدمان بهینه در هر صفحه استفاده میکند. داشتن سایتهای دسکتاپ و موبایل مجزا به دو استراتژی محتوا، دو رابط اداری و احتمالا دو تیم طراحی نیاز دارد. رویکرد «یک اندازه متناسب با همه» طراحی واکنشگرا به معنای سردرد کمتری برای توسعه دهندگان، صاحبان کسب و کار و بازدیدکنندگان است. صرف زمان کمتر برای تعمیر و نگهداری نیز زمان را برای تمرکز بر موارد مهمتری مانند بازاریابی و تولید محتوا آزاد می کند.
10- نرخ تبدیل بالاتر
کاهش نرخ پرش فقط نیمی از نبرد است. ایجاد یک تجربه کاربری ثابت در همه دستگاهها کلید تبدیل مشتریان جدید است. وقتی کاربران تصمیم میگیرند مشترک یک سرویس شوند یا نه، نمیخواهند به وبسایتهای خاص هر دستگاه هدایت شوند زیرا این فرآیند اغلب طولانیتر میشود. داشتن یک وبسایت امن که در همه پلتفرمها و دستگاه ها، حرفهای به نظر میرسد باعث میشود کاربران کمتر ناامید شوند یا به رقیب روی بیاورند.
11- گزارش تحلیلی آسان تر
دانستن اینکه ترافیک از کجا می آید و چگونه کاربران با وب سایت شما تعامل دارند، برای ایجاد بهبود آگاهانه ضروری است. مدیریت چندین نسخه از یک وب سایت به توسعه دهندگانی نیاز دارد تا سفرهای کاربران را از طریق مسیرهای تبدیل متعدد، قیف ها و تغییر مسیرها دنبال کنند. داشتن یک سایت واکنشگرا فرآیند نظارت را بسیار ساده می کند. گوگل آنالیتیکس و ابزارهای مشابه اکنون با فشرده سازی ردیابی و تجزیه و تحلیل در یک گزارش واحد، به وب سایت های واکنش گرا پاسخ می دهند تا بتوانید عملکرد محتوای خود را در دستگاه های مختلف مشاهده کنید.
نتیجه
عناصر مختلف زیادی برای طراحی سایت ریسپانسیو وجود دارد. بدون درک اولیه از HTML و CSS، می توان به راحتی اشتباه کرد. اما از طریق آشنایی با بلوکهای ساختمانی مختلف، تجزیه و تحلیل مثالها با ابزارهای توسعهدهنده وب، و تست کردن با استفاده از کد نمونه، باید بتوانید وبسایت خود را بدون هیچ مشکل مهمی به صورت واکنشگرا طراحی کنید.
دیدگاه بگذارید