طراحی و توسعه یک وب سایت موفق که به هدف خود می رسد به ارتباط خوب، برنامه ریزی و یک تیم بسیار ماهر در طراحی و عملکرد بستگی دارد. نیازی به گفتن نیست که این فرآیند آسانی نیست، با این حال، داشتن یک فرآیند طراحی سایت ثابت می تواند به شما کمک کند تا هر پروژه ای را راحت تر انجام دهید. خواه شما ترجیح می دهید فرآیند ساخت سایت دو لوزی یا الماس دوگانه – حرکت از مساله به راه حل – را اتخاذ کنید یا رویکرد تکراری، داشتن یک فرآیند طراحی به شما ساختار، تمرکز و جهت می دهد که چگونه از یک مشکل مبهم به یک راه حل طراحی کامل بروید. در این مقاله از وبلاگ داده تجارت، فرآیند طراحی سایت 10 مرحله ای را به اشتراک می گذاریم که به شما کمک می کند وب سایت ها را سریع تر و کارآمدتر طراحی کنید.
چه چیزی یک وب سایت عالی را می سازد؟
لازم نیست توضیح دهیم که چرا داشتن یک وب سایت عالی برای هر کسب و کاری مهم است اهمیت طراحی سایت چیست؟ اما چه چیزی یک وب سایت عالی را می سازد؟ یک وبسایت عالی فقط طراحی، انیمیشن ها و تعاملات عالی نیست؛ زیرا چیزی که واقعا می فروشد، کلمات و محتوا است و این که چگونه داستان برند خود را تعریف میکنید. ما می توانیم اثربخشی یک وب سایت را با 3 معیار قضاوت کنیم:
1- آیا وب سایت به روشنی قابل درک است؟
2- آیا ظاهر خوبی دارد؟
3- آیا نیاز به بهینه سازی دارد؟
1- واضح و شفاف
وب سایت باید واضح و قابل درک باشد. بسیاری از کارآفرینان این اشتباه رایج را مرتکب می شوند که فکر می کنند باید همه چیز را در وب سایت خود کامل درج کنند. به همین دلیل است که آنها اغلب وب سایت خود را بسیار شلوغ می کنند که باعث سردرگمی افراد می شود. به همین دلیل است که نباید در مورد اینکه شرکت شما چقدر عالی است صحبت کنید.
باید در مورد کلماتی که استفاده می کنید بسیار گزینشگر باشید و بیشتر روی مشتریان خود تمرکز کنید تا خودتان. برای این کار، جلسات داستان گویی با مشتریان خود ترتیب دهید و با آنها صحبت کنید و داستان کسب و کارشان را بشنوید تا بتوانید کسب و کار، نیازها و اهداف آن از طراحی سایت را به درستی درک کنید.
2- نام برند
دومین نکته بسیار مهم در فرآیند طراحی سایت هنگام ساخت وب سایت، طراحی خوب است. از این نظر که آیا وب سایت شما قابل ارائه به نظر می رسد؟ طراحی سایت را با برند خود سازگار کنید. قبل از شروع طراحی وب سایت خود، باید یک لوگو و هویت محکم برای کار و ترجیحا یک راهنمای استایل نیز داشته باشید. سعی کنید در طراحی، به سازگاری با سایر عناصر بازاریابی خود توجه کنید تا بتوانید تصویری یکپارچه از برند ایجاد کنید.
3- قابلیت اجرا
سومین نکته بسیار مهمی که باید در هنگام ایجاد وب سایت خود در نظر بگیرید این است که مطمئن شوید که با هدف روشنی طراحی شده است. وب سایت شما باید به راحتی قابل پیمایش باشد و باید شامل فراخوان برای اقدام (CTA) نیز باشد. وب سایت شما یک ابزار بازاریابی است. چه محصول بفروشید یا پیشنهاد خدمات ارائه دهید، شما می خواهید مردم نوعی اقدام را انجام دهند.
10 مرحله فرآیند طراحی سایت
وب سایت باید بهینه شود تا بتواند به ماشین فروش تبدیل شود. با در نظر گرفتن این 3 قانون مهم در طراحی وب، اجازه دهید با اولین مرحله در فرآیند طراحی سایت مطلب را ادامه دهیم.
1- تعریف پروژه
مرحله اول، برای تعیین هدف وب سایت و آنچه طراحی آن برای رسیدن به آن هدف باید انجام دهد، خدمت می کند. معمولا در این مرحله مدیر پروژه یا طراح با ذینفعانی مانند آژانسی که طراحی را سفارش می دهد یا مشتری نهایی همکاری می کند.
مرحله تعریف پروژه شامل:
- جلسات با ذینفعان
- تعریف محصول
- درک اهداف کسب و کار
- نگاشت ارزش پیشنهادی محصول
- درک مشکل
هر فرآیند ساخت سایت با وجود یک مشکل شروع می شود. قبل از ایجاد راه حل، طراحان باید مشکلی را که می خواهند حل کنند و اهدافی را که می خواهند به آن برسند، درک کنند. به عنوان مثال، اگر آژانسی با شما تماس گرفته است که از شما می خواهد وب سایتش را دوباره طراحی کنید، باید از همان نقطه وضعیت موجود شروع کنید. این به این معنی است که می دانید مشکلی در طراحی فعلی وجود دارد که باید آن را در طراحی جدید برطرف کنید.
این به عمده یک مرحله تحقیقاتی است که در آن مصاحبه انجام می دهید، نیازهای کاربر را درک می کنید، رقابت را تجزیه و تحلیل می کنید و تمام داده های لازم را جمع آوری می کنید. هدف این است که پروژه را با طوفان فکری هدف محصول و همچنین روشن کردن ارزش پیشنهادی آن، چگونگی حل مشکلات کاربران و مزایای رقابتی آن تعریف کنیم.
سوالاتی برای بررسی:
- مخاطب هدف کیست؟
- هنگام ورود به وب سایت باید انتظار دیدن چه چیزی را داشته باشد؟
- هدف اصلی وب سایت چیست؟ آیا هدف آن فروش، ترویج، آموزش، اطلاع رسانی، سرگرمی، خدمت به عنوان یک پلتفرم یا چیز دیگری است؟
- از نظر حل مسئله، آیا ارزش پیشنهادی و تجربه از رقبا متمایز خواهد شد؟
- آیا کسب و کار مشکل خاصی برای مخاطبان هدف حل می کند و چگونه آن مشکل را حل می کند؟
- پیامی که طراحی باید به بازدیدکنندگان منتقل کند چیست؟
این سوالات ما را به مرحله مهم بعدی هدایت می کند که فرآیند طراحی سایت موفق را تضمین می کند.
2- تعریف محدوده
تعیین اهداف قابل اندازه گیری خاص از قبل برای پروژه، از چالش برانگیزترین اقدام برای تعریف محدوده پروژه است و از مشکلات بعدی جلوگیری می کند. تصور کنید با یک هدف و محدوده، شروع به طراحی و کدنویسی یک وب سایت می کنید، اما سپس مشتری تصمیم می گیرد یک برنامه جدید، قالب های ایمیل سفارشی، یک صفحه فرود، اعلان های هشدار و … را اضافه کند. دامنه یا محدوده پروژه و هم چنین افزایش انتظارات، دیگر متناسب با چارچوب زمانی و بودجه اولیه نیست.
برای جلوگیری از چنین سناریوی کابوس واری، گام بعدی برگزاری یک جلسه آغازین پروژه است که در پایان آن همه ذینفعان باید در یک سطح در مورد اینکه چه چیزهایی قابل تحویل هستند، یکسان باشند. این کار انتظارات مشخصی را برای محصول نهایی ایجاد می کند و به تعیین یک جدول زمانی واقعی برای تکمیل کمک می کند.
مرحله تعریف محدوده شامل:
- جلسات ذینفعان
- تعیین موارد تحویلی کلیدی
- تنظیم یک بازه زمانی واقع گرایانه برای تحویل پروژه
- توافق بر سر بودجه ای که با محصولات قابل تحویل خاص مطابقت دارد
- مستند کردن محدوده از پیش تعریف شده یا نوشتن توافق نامه رسمی از تمام کارهایی که در یک پروژه انجام خواهد شد.
- ایجاد یک نمودار گانت یا نوع دیگری از تجسم داده های جدول زمانی.
در حالی که خطر انحراف از محدوده یا دامنه وجود دارد، سرانجام بخش خوبی از راه می رسد: برنامه ریزی و تجسم وب سایت.
3- ایجاد محتوا
این یک روش معمول است که محتوای وب سایت را برای آخر نگهدارید. در بیشتر موارد، شما موظف خواهید بود که فقط تعدادی صفحه خاص را با قالب های بخش و مکان نماهای متنی مثل Lorem Ipsum طراحی و کدنویسی کنید که مشتریان آنها را کپی یا حذف و بعدا پر می کنند. با این حال، تمرین رایج به معنای تمرین خوب نیست. هنگامی که بدون هیچ محتوای واقعی برای قرار دادن در صفحه، سایت را طراحی می کنید، ممکن است بعدا مشکلاتی ایجاد شود. زیرا ممکن است محتوا به خوبی با طراحی و ساختار مطابقت نداشته باشد و در نهایت حفظ وب سایت را دشوارتر کند.
بیایید واقع بین باشیم. در فرآیند طراحی سایت، به ندرت پیش می آید که مشتری محتوا را از قبل برنامه ریزی کرده باشد، به ویژه نسخه مکتوب آن را. با این حال، هنوز راهی برای ایجاد یک ساختار کارآمد وجود دارد. در اینجا چند روش برای ساختار یک صفحه بدون محتوا وجود دارد:
- الهام: به موفق ترین وب سایت های رقیب نگاه کنید و سعی کنید برخی از تاکتیک های آنها را تقلید کنید.
- ساختار: وقتی صفحات خود را ساختار می دهید، همیشه به این فکر کنید که قرار است عناصر خاص محتوا را کجا و به چه ترتیبی قرار دهید.
- همیشه از صفحه اصلی شروع کنید: به عنوان مهم ترین صفحه وب سایت، صفحه اصلی به شما اهرمی می دهد تا بازدیدکنندگان را به صفحات دیگر هدایت کنید. با دانستن اینکه صفحات داخلی دارای چه نوع محتوایی هستند، اولویت آنها را نیز خواهید دانست و در نهایت، در چه سلسله مراتبی آنها را در صفحه اصلی معرفی خواهید کرد.
- نگهدارنده های مکان Placeholders: برخی از محتواها برای ساختار سایت بسیار مهم نیستند، بنابراین می توانید به راحتی از محتوای متغیرهایی استفاده کنید تا بعدا آنها پر شوند. معمولا اینها اطلاعات تماس، مطالعات موردی، منوها، صفحات پرداخت، توضیحات محصول و غیره هستند.
این مرحله حول محور دریافت درک روشنی از نوع محتوایی است که در طراحی گنجانده اید.
4- برنامه ریزی
مرحله برنامه ریزی به تصمیم گیری اشاره دارد که مرحله را برای کل فرآیند طراحی سایت ترسیم می کند. با استفاده از تمام اطلاعاتی که از بریف با مشتریان خود جمع آوری کرده اید، اکنون می توانید استراتژی طراحی خود را ترسیم کنید.
برنامه ریزی شامل موارد زیر است:
- الزامات: محدود کردن و اولویت بندی ویژگی ها. تعریف الزامات پروژه؛ و تجزیه و تحلیل داده ها از خلاصه.
- گانت چارت پروژه: سندی را تجزیه و تحلیل کنید که تمام الزامات پروژه، محصولات تحویلی، محدوده پروژه و هر آنچه که هر دو طرف روی آن توافق کرده اند را خلاصه می کند و به عنوان یک نقطه مرجع عمل خواهد کرد.
- سلسله مراتب محتوا: برای ایجاد نقشه سایت و معماری اطلاعات، آنچه را از مرحله قبل جمع آوری کرده اید تجزیه و تحلیل کنید و سلسله مراتب محتوای خود را برنامه ریزی کنید.
- اعتبار دسترسی لازم را به دست آورید: اگر پروژه شما نیاز به دسترسی به سرویس گیرنده-سرور، پایگاه داده از فایل ها یا هر کتابخانه دیگری دارد، مطمئن شوید که تمام اعتبارنامه های ورود به سیستم مورد نیاز، تنظیمات پایگاه داده یا چارچوب های لازم را در آن نصب کرده اید.
- نرم افزار: هر نرم افزار اضافی مورد نیاز خود را تعیین کنید و مطمئن شوید که در صورت نیاز به بودجه پروژه اضافه شده است.
- منابع: تمام منابع اضافی مانند عکس های استوک، فونت ها یا هر منبع دیگری خارج از کتابخانه اولیه پروژه را تعیین کنید.
- سازماندهی: سازماندهی، فیلتر کردن و پالایش داده های جمع آوری شده در اصل.
- پروفایل کاربری: پروفایل های کاربری مورد نیاز را ایجاد کنید.
حالا بیایید به طراحی وب سایت بپردازیم.
5- وایرفریم Wireframing و معماری (UX)
وظیفه بعدی شما ایجاد یک سفر کاربرپسند برای مخاطب هدف است. قبل از دست زدن به طراحی بصری برای جذاب، بصری، قابل استفاده و واکنشگرا بودن طراحی وب سایت، وظیفه شما شامل موارد زیر است:
طراحی
با چند طرح سریع و طرح های کم وفاداری شروع کنید تا پیشنهادات خود را برای مفهوم نهایی تجسم کنید. این بیشتر یک جلسه طوفان فکری است که در آن شما تا حد امکان مفاهیم را توسعه می دهید، خلاق می شوید و ایده هایی را که می توانید بعدا به ذینفعان ارائه دهید، ثبت کنید.
وایرفریم
این مرحله شامل طراحی نسخه های بسیار ساده شده از رابط است که بر روی چیدمان و عناصر اصلی تمرکز دارد. قاب های سیمی معمولا مینیمالیستی، در مقیاس خاکستری هستند و دارای مکان هایی برای مهم ترین محتوا هستند. این وایرفریم ها برای انتقال ایده های تصفیه شده شما به ذینفعان و جمع آوری بازخوردهای ارزشمند خدمت می کنند.
ساخت IA (معماری اطلاعات)
با بازخورد کافی و اصلاح مفهوم طراحی، گام بعدی شما شامل ایجاد ساختار محتوا در محصول نهایی است.
توسعه جریان های کاربر
فرآیند نقشه برداری نحوه حرکت کاربر در محصول را به تصویر می کشد. این شامل توسعه سفرهای مختلف کاربر و تعاملات کاربر است.
تست
انجام تست به شما امکان می دهد طراحی اصلی خود را بهبود ببخشید و تمام مشکلات پیش بینی نشده قبلی و مشکلات کاربر را حذف کنید. فرآیند طراحی UX، از جمله نحوه شروع یک پروژه UX و مراحل خاص UX را که باید برای ارائه یک راه حل طراحی موفق انجام دهید، بررسی کنید.
جمع بندی
فرآیندهای طراحی سایت دایره ای هستند زیرا به بازخورد، آزمایش و بهبود بستگی دارند، بنابراین اگر نیاز به تکرار برخی از مراحل دارید، ناامید نشوید. این طبیعی است. آنچه مهم است این است که مطمئن شوید یک گردش کار طراحی وجود دارد که در آن همه ذینفعان همسو هستند و برای رسیدن به نقاط عطف به طور مشترک حرکت می کنند.
دیدگاه بگذارید