برترین ترندهای تجارت الکترونیک در سال ۲۰۲۳ کدامند؟

ترندهای تجارت الکترونیک

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

برای اینکه کسب و کارها در حوزه تجارت الکترونیک رقابتی باقی بمانند، باید با جدیرترین ترندهای تجارت الکترونیک و همچنین انتظارات دائما در حال تغییر مشتریان خود به روز باشند. اگر عقب بیفتید خطر از دست دادن فروش را پیش رو دارید. تجارت الکترونیک یکی از حوزه هایی است که به سرعت در حال توسعه در جهان است.

تجارت الکترونیک باعث بروز انقلاب در خرده فروشی شده است. با تکامل این حوزه، خرید آنلاین برای مصرف کنندگان امروزی آسان تر شده و نیازهای متغیر آنها را برآورده کرده است. در سال های اولیه، تجارت الکترونیک قابلیت های محدودی داشت. آن روزها تمام شد. همه این تغییرات، تجارت الکترونیک را متحول کرده است و این صنعت در سال ۲۰۲۳ نیز به تکامل خود ادامه خواهد داد. در سال ۲۰۲۳، از این ترندهای تجارت الکترونیک نوظهور استفاده کنید تا کسب و کار خود را به سطح بالاتری هدایت کنید.

۱۲ روند برتر تجارت الکترونیک در آینده

رشد سریعی در مسابقه فضای تجارت الکترونیک مشاهده شده است که منجر به تجربه بهتر مشتری، افزایش رقابت و تقویت رشد می شود. بنابراین، برای برندها بسیار مهم است که به ترندهای تجارت الکترونیکی که نقشی حیاتی در تحریک توسعه تجارت ایفا می کنند، توجه بیشتری داشته باشند. در ادامه ۱۲ روند برتر تجارت الکترونیک در سال ۲۰۲۳ و آینده را که قادر به تعیین آینده توسعه سفارشی در بخش تجارت الکترونیک هستند، ذکر کرده ایم.

۱- شخصی سازی ضروری است

در هر صنعتی، چه B2B یا B2C، باید ارتباطات خود را شخصی سازی کنید. مهم نیست که چگونه از آن استفاده می کنید، چه در بازاریابی و چه در وب سایت تجارت الکترونیک، می تواند منجر به فروش بیشتر شود. انتظار می رود که برندهای تجارت الکترونیک در چند سال آینده از داده ها برای چیزی بیشتر از بینش استفاده کنند. فروشگاه های آنلاین از داده های مشتریان برای گسترش دامنه محصولات خود و دیدن اینکه کجا و چگونه می توانند تجربه مشتری را بهبود بخشند، استفاده می کنند.

واضح است که شخصی سازی روندی است که به طور پیوسته در حال افزایش است. از طریق شخصی سازی، کاربران می توانند پیشنهاداتی برای محصولات و ایمیل های هدفمند بر اساس فعالیت های قبلی دریافت کنند. تجربیات شخصی مشتری به کسب و کارها کمک می کند تا بدون استفاده از تکنیک های بازاریابی اضافی، مشتریان را جذب و حفظ کنند.

۲- پذیرش هوش مصنوعی

هوش مصنوعی، ترند تجارت الکترونیک

مفهوم هوش مصنوعی (AI) به توسعه فناوری هایی اشاره دارد که هوش انسانی را تقلید می کند. با یادگیری و انطباق با رفتار مصرف کننده، می توان نتایج دقیق تر و ارزشمندتری به دست آورد. استفاده از فناوری هوش مصنوعی می تواند تجربه خرید را برای مشتریان افزایش دهد. پیش بینی می شود هوش مصنوعی که یکی از ترندهای تجارت الکترونیک است در آینده یکی از بازیگران اصلی تجارت الکترونیک باشد. بسیاری از برندها و شرکت های پیشرو به طور مستمر روی هوش مصنوعی سرمایه گذاری می کنند.

درصد قابل توجهی از مشاغل از هوش مصنوعی برای شخصی سازی  و جستجوی سایت استفاده می کنند. جستجوی سایت توسط هوش مصنوعی از یادگیری ماشینی و پردازش زبان طبیعی (NLP) برای تعیین هدف پشت سوال جستجو و ارائه مرتبط‌ترین نتایج استفاده می کند. به لطف پیشرفت هوش مصنوعی، خریداران می توانند به جای تایپ کلمات کلیدی، با استفاده از تصاویر جستجو کنند.

۳- نقش در حال تحول رسانه های اجتماعی در تجارت الکترونیک

افزایش سریع خریداران اجتماعی نیز مشهود است. تجارت الکترونیک با معرفی دکمه خرید فیس بوک و اینستاگرام شروع به کار کرد. استفاده از رسانه های اجتماعی شیوه زندگی روزمره ما از جمله نحوه خرید ما را نیز تغییر داده است. برای برندها، این فرصتی برای بهبود حضورشان در رسانه های اجتماعی است که بستری عالی برای کشف برند است.

از طریق این پلتفرم های رسانه های اجتماعی، برندها می توانند در هنگام جستجو در فیدهایشان، دیده شوند و الهام بخش مردم باشند. قدرت رسانه های اجتماعی برای تأثیرگذاری بر روند تجارت الکترونیک زمانی افزایش می یابد که به یک ویژگی عادی زندگی ما تبدیل شود. در نتیجه، برندها باید یک استراتژی رسانه اجتماعی را اتخاذ کنند که بر تجربه خرید تمرکز دارد.

۴- اهمیت فروش همه کانالی را نمی توان نادیده گرفت

فروش چند کاناله دیگر یک کالای لوکس نیست؛ آنها در دنیای تجارت امروز یک ضرورت هستند. واقعیت این است که مصرف کنندگان محصولات را از طریق کانال های مختلف خریداری می کنند. این امر بسیار حیاتی است زیرا کسب و کارها به مشتریان خود در جایی که هستند دسترسی پیدا می کنند.

با ظهور کانال های فروش جدید، فروش همه کاناله از سال ۲۰۲۲ بر تجارت الکترونیک مسلط شده است و در سال ۲۰۲۳ و پس از آن نیز به عنوان ترندهای تجارت الکترونیک ادامه خواهد داشت. خرده فروشان برای ارائه یک تجربه خرید ثابت و در عین حال متنوع در همه کانال ها، چه حضوری، چه آنلاین یا از طریق یک برنامه تلفن همراه، به چالش کشیده می شوند.

۵- بهینه سازی نرخ تبدیل

بهینه سازی نرخ تبدیل یکی از ترندهای تجارت الکترونیک است. یکی از وظایف ضروری هنگام طراحی سایت فروشگاهی، تبدیل ترافیک به خریدار و مشتری است. استفاده از بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO) بازدیدکنندگان سایت را تشویق می کند تا محصولات شما را بخرند یا در خبرنامه شما ثبت نام کنند.

آینده CRO مشتری محور است. بازاریابان بیشتر بر کشف مواردی که بازدیدکنندگان را جذب می کند و چه چیزی آنها را از اقدامی باز می دارد تمرکز می کنند و بهترین تجربه کاربری ممکن را تضمین می کنند. بهینه سازی عملکرد سایت تجارت الکترونیک یک نقطه شروع عالی است. صاحبان مشاغل باید توسعه تجارت الکترونیک خود را استراتژیک کنند و هر نقطه تماس مشتری را بهینه کنند.

۶- پشتیبانی با چت بات

اخیرا چت ربات ها به دلیل توانایی آنها در برقراری ارتباط موثر و سریع با مردم و همچنین توانایی آنها در صرفه جویی در زمان و منابع به کسب و کارها، محبوبیت پیدا کرده اند.

نظرسنجی HubSpot نشان داد که ۹۰ درصد از مشتریان پاسخ های «فوری» را به سوالات بازاریابی و فروش ترجیح می دهند. ۶۰ درصد از مشتریان «فوری» را به عنوان ۱۰ دقیقه یا کمتر تعریف کردند. شما می دانید این به چه معناست؟ اگر سریع تر از رقبای خود به سوالات مشتریان خود پاسخ ندهید، ممکن است شانس فروش را از دست بدهید.

به همین دلیل، صاحبان فروشگاه ها از چت بات ها به عنوان دستیار برای تیم پشتیبانی مشتری خود استفاده می کنند. این ربات به صورت ۲۴ ساعته آنلاین است. به لطف پیشرفت های تکنولوژیکی، چت بات ها می توانند خدمات و توصیه های محصول متناسب تری را ارائه دهند و فرآیند خرید را کارآمدتر و لذت بخش تر کنند. این یکی از ترندهای تجارت الکترونیک امیدوارکننده است که در سال ۲۰۲۳ بیشتر عملیاتی خواهد شد.

۷- آینده خرید، واقعیت مجازی (VR) است

واقعیت مجازی در تجارت الکترونیک

ویترین های فروشگاه های تجارت الکترونیک که تجربیات خلاقانه و نوآورانه واقعیت مجازی را ارائه می دهند، باعث پذیرش مصرف کنندگان می شوند. برای تصمیم گیری آگاهانه خرید، مردم نگران ناتوانی در دیدن فیزیکی محصولات هستند. این شکاف را می توان با فناوری واقعیت مجازی پر کرد، که به خریداران آنلاین اجازه می دهد محصولاتی را که به آنها علاقه مند هستند بهتر تجسم کنند.

تأثیر این می تواند برای کسب و کارهای تجارت الکترونیک عمیق باشد. تجربه VR/AR می تواند درک محصولاتی را که مشتریان آنلاین قصد خرید دارند تغییر دهد. با واقعیت مجازی، می توانید به مشتریان خود کمک کنید تا درک کنند که آیا محصولات شما نیازهای آنها را برآورده می کند یا خیر. استفاده از واقعیت مجازی نه تنها تجربه مشتری را افزایش می دهد، بلکه به خریداران اجازه می دهد تا محصولات را به همان روشی که در یک تجربه خرید حضوری انجام می دهند، ارزیابی و کاوش کنند.

۸- جستجوی صوتی

در سال های اخیر، جستجوی صوتی به یک عامل کمک کننده در بسیاری از کسب و کارها تبدیل شده است. این ویژگی به کاربران اجازه می دهد تا سؤالات خود را بپرسند و از طریق دستگاه خود به آنها پاسخ دهند، که تجربه لذت بخش تری نسبت به تایپ کردن ساده ایجاد می کند. جستجوی صوتی به طور طبیعی خود را به عبارات محاوره ای می رساند، که سهم برجسته ای در جستجوی سریع و کارآمد دارد.

۹- تجربه پس از خرید

یکی از حیاتی ترین ترندهای تجارت الکترونیک در حال حاضر، تجربه پس از خرید یا پس از فروش است. خدمات عالی به مشتری حتی پس از پایان خرید برای متقاعد کردن بازگشت مشتریان ضروری است. برای فروشگاه‌های آنلاین، معاملات فروش تحسین شده ترین بخش معامله است، اما آنچه پس از خرید اتفاق می افتد همان چیزی است که مشتریان بیشتر به آن توجه می‌کنند.

برای اطمینان از تجربه مثبت پس از خرید، لازم است اقدامات زیر را اجرا کنید:

  • یک سیاست بازگشت خوب باید ارائه شود، و احتمالاً ارسال رایگان در هنگام بازگشت ارائه شود.
  • به طور فعال مشتریانی را که خرید کرده اند پیگیری کنید تا ببینید آیا به چیز دیگری نیاز دارند یا در مورد محصول شما سؤالی دارند.
  • اطمینان حاصل کنید که مشتریان از خرید خود راضی هستند.
  • اگر دوستانی را به سایت شما معرفی کردند، تخفیف یا مشوق دیگری ارائه دهید.

این ابتکارات نه تنها باعث می شود مشتریان احساس قدردانی کنند، بلکه به ایجاد یک برند نیز کمک می کنند. اگر مشتریان تجربه مثبتی از محصولات ارائه شده داشته باشند، شانس بیشتری برای بازگشت آنها در آینده وجود دارد.

۱۰- استفاده از موبایل

اجازه دادن به مشتریان برای خرید از طریق دستگاه های تلفن همراه دیگر یک استثنا نیست، بلکه یک هنجار جدید است. در واقع، طی چند سال گذشته، به نظر می‌رسد که تعداد افرادی که از گوشی های هوشمند خود برای خرید استفاده می کنند، افزایش یافته است. استفاده از موبایل یکی از اصلی ترین ترندهای تجارت الکترونیک خواهد بود که آینده را شکل می دهد.

دلیل آن ساده و واضح است: خرید با موبایل راحت است. این به مشتریان امکان می دهد از هر مکانی خرید کنند، که در دنیای امروز ضروری است. مشتریان می توانند به سادگی در حال حرکت تحقیق کنند، محصولات را مقایسه کنند و پرداخت کنند.

۱۱- روش های پرداخت چندگانه

با توسعه مداوم در دنیای امروز، باید پیش بینی کرد که راه های بیشتری برای پرداخت آنلاین کالا و خدمات وجود خواهد داشت. علاوه بر روش های سنتی مانند کارت های اعتباری و نقدی، استفاده از کیف پول دیجیتال، ارز دیجیتال و حتی بیومتریک افزایش خواهد یافت. این روند به دلیل نیاز به تراکنش های سریع تر و ایمن تر هدایت می شود.

۱۲- شخصی سازی جستجو در سایت

تجارب شخصی سازی شده آینده تجارت الکترونیک است، زیرا راهی کلیدی برای خرده فروشان است تا خود را از رقبا متمایز کنند. ارتباط قوی تر بین برندها و مشتریان می تواند منجر به افزایش فروش، رتبه بندی بالاتر رضایت مشتری و خریدهای تکراری بیشتر شود. شخصی سازی جستجو در سایت به تنظیم نتایج جستجو برای هر مشتری خاص با توجه به رفتار گذشته آنها در سایت شما، داده ها و بسیاری از جنبه های دیگر اشاره دارد.

نتیجه

با پیشرفت تکنولوژی و تغییر در رفتار مصرف کننده، باید مراقب این ترندهای تجارت الکترونیک در سال ۲۰۲۳ بود. با رابطه پایدار با آنها و با تکامل در کنار آن و بهره گیری از این روندهای تجارت الکترونیک، رشد و توسعه تجارت الکترونیک خود را به سطح بالاتری ارتقاء دهید.

دیدگاه بگذارید

avatar
کمک احتیاج دارید ؟ با ما در ارتباط باشید